Zijn er leeftijdsgrenzen voor deelname aan de play in?

Voor de beginners die b.v. nog geen A hebben zorgen we voor aangepaste partijen, dus kinderen vanaf 8/9 jaar zijn welkom, als de vereniging voor enige begeleiding zorgt. Van Ubuntu zijn vereenvoudigde partijen beschikbaar via deze link. Leden die vast deel uitmaken van het jeugdorkest ter ondersteuning (studenten/volwassenen) mogen ook meedoen. Het belangrijkste doel van de dag is plezier en verbinding.

Kunnen leden ook individueel of met een groepje meedoen als het hele orkest niet beschikbaar is?

Dat kan zeker. In dat geval verwachten we dat er vanuit de vereniging of vanuit ouders begeleiding wordt georganiseerd. 

Welke instrumenten kunnen meedoen?

Alle houtblazers (fluit/hobo/klarinet/fagot/saxofoon) en koperblazers (trompet, cornet, bugel, hoorn, althoorn, trombone, bariton, euphonium, bastuba). Voor slagwerkers geven we voorrang aan deelnemers die aangesloten zijn bij een van de deelnemende orkesten. 

Is er een maximaal aantal deelnemers voor bepaalde instrumenten? 

In principe niet. We coördineren uiteraard de verdeling van de slagwerkpartijen.

Wat wordt er behalve Ubuntu gespeeld?

Naast Ubuntu zullen er een aantal werken worden gespeeld die zowel speelbaar / interessant zijn voor beginnende en gevorderde jeugdleden. Ook van deze werken zijn  vereenvoudigde partijen beschikbaar. Op het programma staan werken zoals Pixar Movie Magic (arr. Michael Brown), Celtic Air and Dance (Michael Sweeney) maar ook versies voor jeugdorkest van Adagio (Samuel Barber) en De Vuurvogel (Igor Stravinsky).

Hoe meld ik mij / mijn groep aan?

Om alle deelnemers / bezoekers aan te melden is het de bedoeling om via onze online ticketverkoop het totaal benodigde aantal tickets te bestellen en af te rekenen. Maak hiervoor gebruik van deze ticketlink. Individueel aanmelden kan uiteraard ook.

We rekenen € 5 per deelnemer/bezoeker (zowel jeugd als volwassenen / koffie, thee, limonade en een broodje/snack voor de lunch inbegrepen)

Na bestelling van de tickets ontvang je een formulier waarin je alle details m.b.t. de deelnemers/bezoekers kunt doorgeven. Van iedere aanwezige op 25 maart hebben we naam en geboortedatum nodig i.v.m. de toegang tot Gebouw de Yp.

Mocht je vragen hebben over de aanmelding laat het ons dan weten via  info@blazenaanhetspui.nl

Hoe wordt de deelnemersbijdrage bepaald?

Voor iedereen die deelneemt, bezoekt of begeleidt rekenen we een bijdrage van € 5 per persoon. 

Kunnen ouders en andere belangstellenden ook alleen de slotpresentatie bezoeken?

Ja, dat kan. Ook dan rekenen we een bijdrage van € 5 per persoon. Ook van deze bezoekers hebben we naam en geboortedatum nodig i.v.m. toegang tot de Yp.

Is er koffie/thee/lunch geregeld?

Koffie en thee is inbegrepen. Een eenvoudige lunch en limonade worden verzorgd. Dieetwensen kunnen worden aangegeven op het inschrijfformulier.

Waar is het?

De Jonge Blazersdag vindt plaats in politietrainingscentrum De Yp, gelegen naast NS station Ypenburg en vlakbij de afslag Ypenburg (A12). Er is volop parkeergelegenheid rondom het gebouw. Je ontvangt na aanmelding een routebeschrijving.

Wie organiseert deze dag? 

De Zuid-Hollandse Bond van Muziekgezelschappen heeft het initiatief voor deze dag genomen en de compositieopdracht voor Ubuntu  aan Suzanne Welters verstrekt. De organisatie van de dag is in handen van Blazen aan het Spui, platform en concertserie voor blaasmuziek in Den Haag en regio. Blazen aan het Spui heeft verdere ondersteuning voor de dag gekregen van het Fonds voor Cultuurparticipatie en CultuurSchakel Den Haag.