Op zaterdag 1 april a.s. staat het Atrium van het Haagse stadhuis bol van de muziek! Je kunt er luisteren naar optredens van andere jonge muzikanten en zangers maar ook zelf volop muziekinstrumenten uitproberen, meezingen én meedoen! Het Voorbereidend Ensemble van Viotta Jeugdorkest treedt op, en verder zijn er optredens van Stadsorkest The Residents, de Brass Academy en het Leerorkest van de Van Ostadeschool. Wil je zelf ook muziek gaan maken dan kun je kennismaken met de vele mogelijkheden die er in Den Haag zijn om muziekles te nemen of lid te worden van een orkest of koor!

De Haagse Kindermuziekdag in het Atrium Den Haag is vrij toegankelijk.

13.30 uur

14.30 – 15.30 uur

Instrumenten uitproberen!

U kunt uw kind hier aanmelden . Voor slagwerk worden er korte workshops verzorgd, bij alle andere instrumenten kunnen de kinderen onder begeleiding van een professionele docent de instrumenten uitproberen. Ook is er informatie over verschillende muziekscholen, docenten, jeugdorkesten en muziekverenigingen.

Keuze uit houten blaasinstrumenten (fluit / klarinet / saxofoon bij voldoende belangstelling hobo & fagot).

Koperen blaasinstrumenten (trompet / trombone / bij voldoende belangstelling hoorn & tuba)

Strijkers (viool / altviool / cello bij voldoende belangstelling contrabas)

Slagwerk (percussie / orkestslagwerk )

15.30 uur

Mini–concert Voorbereidend Ensemble Viotta Jeugdorkest

Instrumententuin

U kunt uw kind geheel vrijblijvend aanmelden om instrumenten uit te proberen op 1 april tussen 14.30 uur – 15.30 uur. Bij alle instrumenten kunnen de kinderen onder begeleiding van een professionele docent de instrumenten uitproberen. Voor slagwerk worden er korte workshops verzorgd. Ook is er informatie over verschillende muziekscholen, docenten, jeugdorkesten en muziekverenigingen .

Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours organiseert samen met het Nederlands Blazers Ensemble deze dag van 10.00 tot 12.00 uur in het Atrium het regionale netwerkbijeenkomst voor muziekdocenten. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot vrijdag 24 maart 2023 via www.christinaconcours.nl.

Kindermuziekweek

De Haagse Kindermuziekdag is onderdeel van de landelijke Kindermuziekweek. Dit is een initiatief van 14 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren. Als Stichting Kindermuziekweek willen wij ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.
www.kindermuziekweek.nl

Haagse Kindermuziekdag

Datum en tijd:

1 april 2023, 13:30 – 16:00

Deel dit evenement