Welkom op de site van Blazen aan het Spui. Momenteel zijn we de site aan het bijwerken, maar je kunt hier al wel informatie vinden over diverse evenementen op het gebied van harmonieorkesten, fanfareorkesten, brassbands en alles wat verder interessant is voor blazers en slagwerkers in Den Haag en regio.

 

In onze kalender vind je zowel activiteiten die Blazen aan het Spui zelf organiseert als die van andere organisatoren. Zo willen we een overzicht bieden van alles wat ons als blazers en slagwerkers de moeite waard lijkt.

Heb je dus tips voor de agenda laat ons dat dan weten via de contactpagina!

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sax & Klarinetkwintet The Novelties : ‘Trek je mooiste pak aan’

4 juli

The Novelties geven op zondag 4 juli een drietal optredens rondom Den Haag:

11.00, Masemude (Masemude 60, Monster)
14.00, Loosduinse Molen De Korenaer (Margaretha van Hennebergweg 4, Loosduinen)
16.00, Plein ‘De Veiling’ (i.s.m. Vereniging Pius X – Julianastraat 49, Poeldijk)

The Novelties speelt muziek uit de jaren ’20, ook wel de ‘Roaring twenties’ genoemd. Na de Eerste Wereldoorlog ontstond in New York een enorme welvaart waardoor het uitgaansleven een geweldige boost kreeg. Nieuwe muziekstijlen, zoals jazz, werden populair bij het grote publiek. Jonge opkomende componisten, zoals de legendarische George Gershwin, gebruikten de nieuwe en opwindende klanken op een creatieve manier in hun eigen muziek. Er werden vele dansbandjes opgericht die live in clubs speelden.

Rudy Wiedoeft was in de jaren ‘20de grote ‘star’ op de saxofoon. Zijn virtuositeit, energie van spelen en eigen innovaties zoals het ‘lachen’ op de saxofoon waren spectaculair en nieuw voor die tijd. In de jaren erna werd de bioscoop ook erg populair. Laurel en Hardy zijn wel het meest bekende koppel uit deze tijd. Bijzonder was dat films live begeleid werden door een orkestje.

“Roaring 20s” is een mooi en afwisselend programma dat extra bijzonder gemaakt wordt door het gebruik van zeldzame instrumenten, zoals de Swanee sax (schuifsaxofoon), bassaxofoon, C-melody-saxofoon, contrabasklarinet en de metalen klarinet.

Een greep uit het programma:

Summertime
Embraceable you
Saxophobia
Valse Marilyn
Onto the Show
Sax-O- Doodle
Manhattan Serenade
Sax-O-Phun
You’re the one I love
Powerhouse
Oodles of Noodles
Sax-O-Trix
Saxema
Whispering
Saxarella
Dizzy Fingers

Bekijk hier de trailer voor dit programma!

Sax & Klarinetkwintet The Novelties : ‘Trek je mooiste pak aan’

Gegevens

Datum:
4 juli
Bekijk de site van Evenement

Locatie

Monster, Loosduinen, Poeldijk