9 & 10 november – Piet Engels Centennial

Lees meer….

Zaterdag 30 november

Nieuw Geluid & Calefax

Lees meer….

 

18/05 – Musica & Koninklijke Sophia’s Vereeniging

Nieuwe Kerk Den Haag 20.15 uur

Orkestvereniging Musica Den Haag
Koninklijke Sophia’s Vereeniging Loon op Zand
Jos Schroevers – dirigent
Julien Hervé – klarinet

Recente concerten

02/02 – Brass Bootcamp m.m.v. trompetvirtuoos Adam Rapa!

In samenwerking met Atelier Pfeiffer en het Koninklijk Conservatorium organiseert Blazen aan het Spui op zaterdagmiddag 2 februari een Brass Bootcamp met workshops, repetities en optredens voor en door trompettisten en trombonisten, met als docenten niemand minder dan trompettisten Adam Rapa en Erwin ter Bogt, en trombonisten Sebastiaan Kemner en Lennart de Winter. De workshops starten vanaf 13.00 uur in de Nieuwe Kerk (trompet) en het Zandvliet College (trombone) en de dag wordt afgesloten met een concert in De Nieuwe Kerk om 20.15 uur. Er wordt gewerkt aan basistechnieken en er worden stukken ingestudeerd voor zowel trompet – als trombone-ensemble, die ’s avonds ten gehore worden gebracht in de Nieuwe Kerk.

Inschrijven kan via ons online formulier. Kosten voor deelname zijn €15,- inclusief toegang tot het concert.

02/02 – Concert Brass Bootcamp Blazen aan het Spui 2019

Koperensemble Koninklijk Conservatorium
Erwin ter Bogt – dirigent
Adam Rapa – trompet

Amsterdam Brass
Paul van Gils – dirigent
Pierre Volders – trombone

met optredens door trompet en trombone-ensembles Brass Bootcamp Blazen aan het Spui

Blazen aan het Spui staat tijdens dit concert op 2 februari helemaal in het teken van de koperblazers. De Amerikaanse toptrompettist Adam Rapa soleert in zijn eigen spetterende versie van het Tweede Klarinetconcert van Carl Maria von Weber. Trombonist Pierre Volders, onder meer actief in het Rotterdams Philharmonisch Orkest vertolkt het lyrische Colors van de Vlaamse componist Bert Appermont. Sir Malcolm Arnold werd bekend door zijn muziek bij de film The Bridge on the River Kwai en van hem wordt de Symfonie voor koperblazers opus 123 uit 1978 uitgevoerd. Peter Graham is momenteel een van de meest geliefde componisten voor brassband. Een van zijn laatste ’testpieces’ voor concertwedstrijden is het op het boek Openbaringen gebaseerde Angels and Demons.

Erwin ter Bogt, docent trompet aan het Koninklijk Conservatorium, leidt een tienkoppige koperensemble bestaande uit studenten trompet, hoorn, trombone en tuba. Amsterdam Brass, de gerenommeerde brassband uit de hoofdstad komt naar Den Haag met dirigent Paul van Gils, voor wie het het eerste concert is als vaste dirigent van de band.