Blazen aan het Spui Den Haag organiseert in samenwerking met de ZHBM (Zuid-Hollandse Bond van Muziekverenigingen) de Jonge Blazersdag Zuid-Holland 2023. Deze zou al plaatsvinden in januari jl. maar ging toen niet door vanwege de coronamaatregelen. De dag is bedoeld voor jeugdleden van muziekverenigingen en iedereen die interesse heeft in jeugdbeleid, talentontwikkeling van blazers en de toekomst van de blaasmuzieksector.

Planning Jonge Blazersdag Zuid-Holland 25 maart 2023

Aanvang:    10 uur (inloop 9.30)

Einde dag:  17 uur

Programma (voor zover nu bekend):

–        Play-in met mega jeugdorkest o.l.v. Paul van Gils (met o.a. wereldpremière Ubuntu van Suzanne Welters)

–        Workshops & inspiratiesessies jeugdbeleid m.m.v. o.a. Ivo Kouwenhoven (Himalaya Music)

–        Netwerkbijeenkomst

Locatie:

Gebouw De Yp Politie Haaglanden

Katschiplaan 10, 2496 ZN Den Haag – Ypenburg

Kosten

€ 5 per deelnemer/bezoeker

Play-in o.l.v. Paul van Gils / wereldpremiere compositie ‘Ubuntu’

Voor jeugdleden organiseren we een play in onder leiding van dirigent Paul van Gils. Centraal staat de uitvoering van het nieuwe werk ‘Ubuntu’ voor (jeugd)orkest en flexbezetting dat kan worden uitgevoerd door jonge muzikanten van alle niveau’s.

Componiste Suzanne Welters heeft dit werk al in 2021 geschreven in opdracht van de ZHBM voor  alle aangesloten verenigingen. De bedoeling is om het werk op 25 maart met zoveel mogelijk jonge muzikanten uit de provincie in première te brengen. In de flyer (bijlage) meer informatie over het werk en een luistervoorbeeld.

Alle verenigingen aangesloten bij de ZHBM kunnen ‘Ubuntu’ dankzij ondersteuning van Molenaar Edition kosteloos aanvragen via Blazen aan het Spui. De bedoeling is dat zoveel mogelijk orkesten het werk instuderen en gezamenlijk uitvoeren op 25 maart! Aanvragen van een complete set van Ubuntu kan via dit aanvraag/aanmeldformulier > LINK, of door een mail te sturen aan info@blazenaanhetspui.nl

Workshops / inspiratiesessies / netwerkbijeenkomst

Parallel aan de play in zijn er op 25 maart voor bestuursleden, leden die actief zijn op het gebied van jeugdbeleid, dirigenten en muziekdocenten inspiratiesessies door experts op dit terrein zoals Ivo Kouwenhoven. We bieden de mogelijkheid om kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen op educatief gebied zowel binnen als buiten de HaFaBrawereld. Ook is er een netwerkbijeenkomst om het onderlinge contact binnen de sector te versterken. De komende weken volgen meer details over het programma.

Wat ons betreft is het belangrijkste doel van de dag om met anderen in contact te komen waardoor er in de provincie meer verbinding ontstaat binnen de HaFaBra wereld onderling en met andere terreinen van muziekonderwijs en talentontwikkeling.

Zaterdag 1 april : Optie extra uitvoering stadhuis Den Haag

Bij voldoende belangstelling is er mogelijkheid om 1 week na de Jonge Blazersdag nog een extra optreden te verzorgen in het Atrium van het Haagse stadhuis. Hiermee willen we het thema jeugd en blaasmuziek nog meer aandacht te geven in het kader van de landelijke Kindermuziekweek. Aan deze dag wordt ook een netwerkbijeenkomst voor muziekdocenten gekoppeld. Noteer deze datum ook alvast in je agenda!

Aanmelden

Via het aanvraag/aanmeldformulier > LINK kun je ons laten weten of je met je jeugdorkest wilt deelnemen. Mocht je onverhoopt niet als vereniging deel kunnen nemen dan kun je aangeven of je alsnog op de hoogte wilt blijven van het programma op 25 maart en 1 april. Binnenkort sturen we je dan meer informatie over de definitieve aanmelding.

Samenwerking Blazen aan het Spui en ZHBM

Blazen aan het Spui is een platform voor blaasmuziek in Den Haag en regio en organiseerde in 2018 het eerste Festival Blazen aan het Spui rondom Johan de Meij. Afgelopen mei vond het tweede festival plaats rondom componist Rob Goorhuis. Met workshops, concerten en educatieve activiteiten zoals deze Jonge Blazersdag willen we blaasmuziek in de provincie op de kaart zetten, want er dreigt met onze blaasmuziekcultuur een belangrijk cultureel erfgoed verloren te gaan. Dat kunnen we niet alleen, en we hopen dan ook op grote belangstelling vanuit de leden van de ZHBM en iedereen die de toekomst van de blaasmuziek in onze regio een warm hart toedraagt.

www.blazenaanhetspui.nl

Volg ons ook op Facebook

SAVE THE DATE : Jonge Blazersdag Zuid – Holland 25 maart 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *