Langzaamaan komt de muziekwereld weer in beweging, en dat geldt ook voor Blazen aan het Spui. Achter de schermen zijn we niet alleen hard bezig met de voorbereidingen van het komende festival (18 – 22 mei), maar ook met het voeren van gesprekken met culturele instellingen, koepelorganisaties, fondsen en overheden om blaasmuziek in Den Haag en regio op de kaart te zetten! Ook leuk : afgelopen week vond de digitale aftrap plaats van onze workshop voor 5 componisten die onder begeleiding van Rob Goorhuis een studiecompositie gaan schrijven voor het Orkest van de Koninklijke Marechaussee. Op donderdag 19 mei zal het resultaat te horen zijn in de Nieuwe Kerk tijdens Festival Blazen aan het Spui 2022. En de Belgen komen! Op zaterdag 21 mei verwelkomen we in Amare een van de meest geliefde harmonieorkesten ter wereld, het orkest van de Belgische Gidsen, en op 26 juni het toporkest Vooruit Harelbeke, met tal van nieuwe en bijzondere werken uitgevoerd met gerenommeerde solisten zoals tubaïst Perry Hoogendijk en contrabassist David Desimpelaere.

Blazen in beweging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *