Laat u zich graag verrassen? Net zoals de Russische Tsaren over de ‘paaseieren’ van de wereldberoemde juwelier Carl Fabergé? Zijn kunst was zo meesterlijk dat hij de vrije hand kreeg om jaarlijks een uniek en verrassend ‘keizerlijk ei’ te maken voor de Romanovs. Deze romantische familietraditie duurde van 1876 tot aan de Oktoberrevolutie.
Kom dan luisteren naar vijf meesterwerken uit het romantische Russisch en Hongaars repertoire geschreven door tijdgenoten van Fabergé en gespeeld door Nieuw Geluid en Orkest Zuid.
 
Nieuw Geluid opent o.l.v. artistiek leider Ali Groen met Liadov’s interpretatie van de legende Kikimora. Daarna volgt een ‘hidden gem’ van Chesnokov: ‘To thee we sing’. Oorspronkelijk geschreven voor mannenkoor, nu in een bewerking voor koperblazers en lage strijkers. Als slotstuk gaan o.l.v. de Hongaarse gastdirigent Peter Csuka de wervelende Dansen uit Galanta van Kodaly.
 
Orkest Zuid – voor het eerst in de concertserie ‘Blazen aan het Spui’ – speelt o.l.v. Jos van de Braak de betoverende Polovetzer Dansen van Borodin. De majestueuze schilderijententoonstelling van Moessorgski vormt de apotheose van een avond vol prachtige symfonische blaasmuziek.
 
Concerten in de serie Blazen aan het Spui worden gegeven in de prachtige akoestiek van De Nieuwe Kerk midden in het centrum van Den Haag met talloze restaurants, winkels en musea in de buurt voor iedereen die er graag een mooie dag in Den Haag van wil maken!
 
Entrée: 17,50, incl. garderobe, koffie/thee vooraf en pauzedrankje
Kaarten zijn te bestellen via: www.orkestzuid.nl | www.nieuw-geluid.nl | www.zuiderstrandtheater.nl
Zaterdag 30 juni a.s. : Nieuw Geluid & Orkest Zuid